ישראל היום 15.2.2018
ישראל היום 15.2.2018 על שולחן ועדה של הכנסת - בראשותו של ח"כ אמיר אוחנה - מונחת הצעת חוק הלאום, שנוסחה על ידי מכון ימני קיצוני ואומצה על ידי הממשלה. ההצעה משנה את הגדרת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ואין בה - לא חופש מצפון ולא חובת שוויון של המדינה כלפי כל אזרחיה. פרופ' אהרן ברק עורר בעקיפין שאלות, האם הצעה זו תואמת את הכרזת העצמאות שעל פיה קמה המדינה והאם בית המשפט העליון יכול לבדוק עניין זה. תשובתו היא זו: מכיוון שההכרזה כוננה את האסיפה המכוננת שכל כנסת יורשת את סמכותה לתת חוק לישראל, היא גם שלטת בחוקי היסוד, והמסקנה היא שבית המשפט העליון יכול לבדוק את חוקיותם של חוקי היסוד לאור ההכרזה.
ישראל היום, 20.7.2017 מי שהובילו את הטמעת התרבות היהודית במערכת החינוך לאורך השנים התעלמו מהרוח הליברלית • את המחדל הזה היהדות האורתודוקסית מנצלת עד תום - תוך אפליית הלא־דתיים ישראל היום 20.1.2017 קולן של המפלגות החרדיות נשמע היטב כשהן זקוקות להטבות עבור בוחריהן. אבל כשמגיעים לנושאים מדיניים ובטחוניים בוערים, ח"כים מטעמם נאלמים. מהי השבועה שעומדת מאחורי דרכם זו? ישראל היום, 30.4.2017 ישראל היום 16.3.2017 התערוכה "זה האיש: ישו באמנות הישראלית" במוזיאון ישראל מציגה את ישו לא כאויב - אלא כדמות טרגית. בזכות כוחה האמנותי היא מעלה את השאלה: האם לא הגיע הזמן ליחסים חדשים בין הדתות?
ישראל היום, 9.2.2017
איש מהנוכחים בהלוויית החייל סלבה גרגאי לא מש ממקומו - גם לא חובשי כיפה - למרות שרבים הופתעו מהטקס הנוצרי. אז אם החברה הישראלית יודעת לכבד - מדוע חיילים לא-יהודים עדיין נקברים בנפרד?
ישראל היום, 30.12.2016 מהימין הקיצוני עולות אמירות תוקפניות נגד ביהמ"ש העליון, ומהשמאל צומח דבר הבל - ואני מיטלטל ביניהם מזועזע • אבל ככל שתגבר הרוח הדו־צדדית הרעה הזו, אמונתי תלך ותתחזק - הציונות של פעם תחדש ימיה ישראל היום, 23.6.2016 כותרת מוטעית במאמר, שפורסם באתר "טיימס אוף ישראל", גרמה לאקדמאים ישראלים לקבוע שישראל רוצה לערוך בדיקות גנטיות, כדי להוכיח יהדותם של עולים. למה בכל זאת טוב שהסיפור פורסם? ישראל היום, 3.4.2015 קשים ומרים הם חייהם של האקדמאים האנטי־ציונים. הסיסמאות אוזלות. כל מה שהיה פעם חדשני, מעורר מחלוקת, מושך, נושא לסיקור תקשורתי, התיישן ואיבד מכוחו: "מדינת כל אזרחיה" - שגרתי; "מדינת כל לאומיה" - ישן מדי; "ישראל אשמה בג'נוסייד" - מועצת זכויות האדם אמרה זאת 1,000 פעמים; "הציונות היא גזענות" - שלג דאשתקד. כעת, כדי לעמוד בציפיות האנטי־ציוניות, מוכרחים להמציא משהו חדש.
ישראל היום, 6.2.2015 ידידה שלי, ששבה מביקור קצר בפאריס, סיפרה לי על מצב הרוח הקשה של יהודיה, והוסיפה כלאחר יד שיש מעט מאוד קונים בחנויות הכשרות, באזורים היהודיים של בירת צרפת. לנוכח פרט קטן זה, תדהמה מהולה בכאב היכתה בי. לא נגררתי לתגובה האינסטינקטיבית של ישראלים: "בואו לכאן", פשוט ראיתי בעובדה זו עדות קשה למצוקה יהודית רבת שנים.
אני יהודי חילוני ואיני דבק בדיני כשרות (אם כי מסיבות שקשה לי להסבירן, איני נוגע בבשר חזיר). אם כך, מדוע כל כך נפגעתי? אני אדם שמאמין ביהדות תרבותית ולאומית ונרתע מהדבקות בדעות יהודיות מסורתיות, שאינן עולות בקנה אחד עם השקפת עולמי הליברלית.
|
'באין ממשלה: איך לתקן את קלקולי המשטר, מ-B.G ל- B.B
הספר סוקר את ההיסטוריה הפוליטית של ישראל, כפי שהיא מתבטאת בהסכמים הקואליציוניים; מסביר כיצד נולדה שיטת הבחירות; בודק את נושא אי-יכולתה של הממשלה למשול; מבהיר כי בישראל שולט המיעוט ולא הרוב; קובע כי לצורת הממשל השפע ה רבה על אי-הנחת מהדמוקרטיה הישראלית; סוקר את ההצעות הרבות לתיקון קלקולי המשטר ומציע הצעות מעשיות כיצד לחזק ולשפר את הדמוקרטיה בישראל
'השמש השחורה': רומן חדש. שאול, גיבור הספר השמש השחורה הוא גבר מבוגר, מכובד למראה. למרות ההוכחות החותכות שמספקים בני משפחתו, חבריו ואמצעי התקשורת, המעידות שגדעון, חבר ילדותו, נהרג בפיגוע התאבדות, שאול בטוח שגדעון חי וקיים, מסתתר היכן שהוא. הוא אינו מאמין גם לאשתו, מירה, ולאשתו של גדעון, סטלה, שהיתה פעם אהובתו הבלתי מושגת.
הימים הם ימי הפיגועים הקשים של האינתיפאדה השנייה, ושאול משוטט בתל אביב הדואבת, מחפש אחר חברו ומפליג בזיכרונות מימי נעוריו, עת היה עולה חדש שזה עתה הגיע מפולין לעיר העברית הראשונה
Shaul is a mature, distinguished man. Yet despite the overwhelming evidence that his family members, friends and the media present to the contrary, he does not accept that his childhood friend, Gideon, was killed in a suicide bombing, but rather that he is alive and well and in hiding. Shaul refuses to believe his wife, Mira, or Gideon’s wife, Stella, whom he once courted unsuccessfully.
The Black Sun takes place during the difficult days of the Second Intifada in Israel in 2002. As Shaul takes to walking the streets of Tel Aviv in search of his friend, memories of his youth begin to surface, from when he was a new immigrant from Poland, having just arrived in the first Jewish city.